Welkom bij Oratoriumkoor De Lier

Het Oratoriumkoor De Lier is een niet kerkelijk gebonden gemengd zangkoor dat voornamelijk oratoria maar ook cantates en missen uitvoert.

Jaarlijks wordt in samenwerking met een orkest en vocale solisten een concert gegeven waarbij één of meerdere van genoemde muziekwerken worden uitgevoerd.

Het volgende concert, dat was gepland op zaterdag 14 november 2020 bij Priva, is afgelast
en is verschoven naar vrijdag 23 april 2021 in de Domkerk.     Zie het bericht verder hier onder.Rabobank ClubSupport 

Bezoeker van deze website graag uw aandacht voor het volgende:
Binnenkort gaat de Rabobank ClubSupport weer van start !!
Bij Rabobank Westland telt de mening van de leden mee, ook als het om sponsoring gaat. Voor Rabo ClubSupport bepalen de leden welke verenigingen en stichtingen een sponsorbijdrage krijgen én hoe hoog dat bedrag is.
Dat gaat als volgt. Rabobank Westland stort elk jaar een bedrag in de pot van Rabo ClubSupport. Via de website kunnen de leden stemmen op hun favoriete club. Ieder lid krijgt vijf stemmen. Hij of zij mag maximaal twee keer op dezelfde vereniging stemmen. Het bedrag in de pot wordt gedeeld door het aantal stemmen. Hoe meer stemmen voor uw vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! De stemperiode voor Rabo ClubSupport is van 5 oktober t/m 25 oktober. Leden van Rabobank Westland ontvangen voor de stemperiode per e-mail een unieke code waarmee ze kunnen stemmen.
U kunt er samen met vrienden en bekenden (ook lid van Rabobank Westland) voor zorgen dat er een flinke bijdrage vanuit Rabo ClubSupport in de kas van Oratoriumkoor De Lier vloeit. We kunnen de centjes heel hard gebruiken.
U bankiert wel bij Rabobank Westland maar u bent geen lid? Wordt nu lid, het kost niets, maar het levert onze vereniging heel veel op.
Via onderstaande link kunt u alle informatie over deze actie vinden. https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/
Maak onze penningmeester zielsgelukkig, mail dit document aan alle contactpersonen uit uw adresboek.
Spoor familie, vrienden en bekenden aan om twee van de vijf stemmen die zij mogen weggeven in elk geval aan dat geweldige Oratoriumkoor De Lier te geven !!!!
Er is dit jaar 300.000 euro beschikbaar dus de moeite waard.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking namens Oratoriumkoor De Lier.


 Het einde van een (papier) tijdperk.

Dinsdag 10 maart heeft Oratoriumkoor De Lier een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet die in een lange reeks van jaren hebben geholpen bij het ophalen van oud papier en karton.
Gemeente Westland heeft om diverse redenen moeten besluiten om per 1 januari jongstleden te stoppen met het ophalen van oud papier met en door vrijwilligers van vele verenigingen waaronder ook Oratoriumkoor De Lier.
Men kan wel stellen dat dit het einde is van een tijdperk. Een tijdperk van vele jaren waaraan vele vrijwilligers een bijdrage hebben geleverd.
Een deel achter de auto, eens in de zoveel tijd door weer en wind op weg om de papiercontainers te legen, waarbij de dames zich niet onbetuigd lieten.
Een ander deel verzorgde de zeecontainer. Dat hield in dat dagelijks, en vaak meerdere keren per dag, de gang naar de container gemaakt werd om het papier en karton dat, door meestal bedrijven, bij de container werd aangeleverd een beetje fatsoenlijk op te stapelen. Daarnaast werd bij diverse bedrijven en instellingen papier en karton opgehaald, meestal met de eigen luxe auto. Al was er na verloop van tijd weinig luxe aan de auto meer te bespeuren.
Deze hele ploeg vrijwilligers is in de loop van vele jaren voor Oratoriumkoor De Lier, en in het verleden voor De Lofstem, van onschatbare waarde geweest. Zij hebben met z’n allen gezorgd dat het koor vele extra’s kon organiseren die anders niet- of heel moeilijk te realiseren zouden zijn. Het koor is al deze mensen, leden en niet- leden, heel veel dank verschuldigd.
Voor hun jarenlange inzet mochten zij een mooi boeket en een cadeaubon in ontvangst nemen.

Op de foto ziet u:
 Robert Stolk,  Niek Luijendijk ,  Gerda Vogelzang (ipv.Cees Vogelzang),  Bou Ridder,                                                                                                Rinse Elgersma en Ellie Lagerwerf.
Siem van den Berg, Paul Jansen,  Niek den Otter en Leen Voskamp

Niet op de foto: Nel Mesman- Voskamp en Fer Alsemgeest en Cees Vogelzang.Jubileumconcert Oratoriumkoor De Lier afgelast.

Vanwege de situatie met het coronavirus en de maatregelen welke zijn genomen door de overheid heeft het bestuur van Oratoriumkoor De Lier moeten besluiten het concert van 14 november 2020 bij Priva De Lier af te gelasten.
De 1,5 meter maatregel gaat volgens de deskundigen nog wel een tijd duren.

Het is daardoor niet mogelijk op een normale wijze onze repetities voort te zetten wat er toe leidt dat er onvoldoende tijd is om ons goed voor te bereiden.
Daarnaast is het in de huidige situatie ook niet mogelijk een eventueel concert naar behoren uit te voeren met voldoende toeschouwers.
Het is dus, door omstandigheden, een geheel andere situatie geworden.

De uitvoering is voorlopig verschoven naar vrijdag 23 april 2021 in de hoop dat het dan wel kan doorgaan.
Tevens zal de uitvoering op een ander locatie gaan plaatsvinden, namelijk de Domkerk in De Lier.Koorproject 2020   `The Peacemakers`   .     Jubileumconcert Oratoriumkoor De Lier in 2020 

Wilt u ook wel eens met Oratoriumkoor De Lier meezingen?  Dan krijgt u nu de kans.
In 2020 vieren we het 105-jarig bestaan van Oratoriumkoor De Lier, maar ook 75-jarige bevrijding,
Wij gaan ter gelegenheid daarvan op zaterdag 14 november 2020 het oratorium The Peacemakers van Karl Jenkins uitvoeren.
Dit werk is een ode aan mensen die streven en hebben gestreefd naar wereldvrede zoals Martin Luther King, Nelson Mandela, Moeder Theresa, Ghandi en de Dalai Lama, maar dichter bij huis ook Anne Frank. Het werk is gebaseerd op uitspraken van deze vredestichters.
De muzikale begeleiding van dit stuk, bestaande uit strijkers, koperblazers en percussie is in handen van Het Promenadeorkest, een professioneel orkest.
Oratoriumkoor De Lier voert dit concert samen uit met kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort, een geweldige combinatie. Het concert zal worden uitgevoerd in het Atrium van Priva, een excellente accommodatie, en eigenlijk de enige geschikte gelegenheid in De Lier gezien de grootte van de koren en het orkest. Wij zullen alles in het werk stellen om er een indrukwekkend geheel van te maken.
Oratoriumkoor De Lier probeert om toch vooral kwalitatief goede uitvoeringen mogelijk te maken. Kwaliteit is waar wij voor gaan en we doen het niet voor minder. Dat wordt ook van ons verwacht. Dat is de reden dat wij alleen met professionele begeleiding willen werken.
U krijgt nu de kans om aan dit schitterende concert mee te doen. Vooral met een aantal mannen, met name tenoren, zouden wij zielsgelukkig zijn, enthousiaste dames zijn natuurlijk ook van harte welkom.  Dinsdag 3 december beginnen de repetities  voor dit schitterende werk onder leiding van onze super enthousiaste dirigent André Cruz.

Oratoriumkoor De Lier repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Hoofdstraat 149 De Lier.
Neemt u de uitdaging aan en staat u volgend jaar samen met ons op het podium in het Atrium van Priva De Lier? Het minste dat u kunt doen is eens langskomen, dan kunt u kennismaken met het koor en de dirigent. Bestuur en leden van Oratoriumkoor De Lier heten u van harte welkom.

Voor vragen kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.

 

Hoofdsponsors zijn:   

   klik hier voor beter beeld

 

 

 Maandag 18 november 2019 was de slotavond van Rabo ClubSupport.

Heel veel mensen hebben, als lid van de Rabobank, Oratoriumkoor De Lier met 1 of 2 stemmen geholpen een schitterend bedrag bij elkaar te krijgen voor onze club. De avond werd gehouden in Westland theater De Naald en deze was afgeladen vol met zo’n 500 vrijwilligers van allerlei verenigingen uit het Westland.
Er was in totaal € 200.000,– te verdelen.
Het uitbrengen van uw stem werd ruimschoots beloond, Oratoriumkoor De Lier mocht een cheque in ontvang nemen van maar liefst € 854,24.
Wat een fantastisch bedrag.

Heel hartelijk dank voor uw geweldige medewerking  
 


  

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.