Oratoriumkoor De Lier start Koorschool

Regelmatig horen we na afloop van onze concerten “wat zou ik graag mee hebben gezongen maar ik weet te weinig van het notenschrift af en hoe moet je zo’n stuk dan instuderen”

Voorop gesteld dat ook niet alle koorleden van blad af kunnen zingen is het wel mogelijk om op een eenvoudige wijze de beginselen van de zangkunst onder de knie te krijgen.

Omdat de belangstelling voor een zangcursus voor beginners steeds groter werd heeft het bestuur van Oratoriumkoor De Lier in samenwerking met de Muziekschool Westland een basiscursus zang georganiseerd. De cursus is bedoeld voor mensen die geen ervaring met zingen in een koor hebben en de basisvaardigheden onder de knie willen krijgen, maar ook voor koorleden die hun basiskennis willen oppoetsen.

De cursus bestaat uit het lesboek “Ontdek je stem” met oefen -cd en tien lessen van 45 minuten. Zangdocent Marlous Tolhuisen van de Muziekschool Westland zal de cursisten begeleiden. Om nu te ervaren hoe het geleerde in de koorpraktijk wordt toegepast worden geïnteresseerde cursisten in staat gesteld om aansluitend aan de les een deel van onze repetitie bij te wonen. Er hebben zich 18 cursisten van zowel diverse koren en als ook onervaren zangers aangemeld en is de cursus op 4 maart jl van start gegaan.